Seite drucken

Naša budućnost

Pitanje odgovornosti

Izgradnja vlastitog doma je za mnoge obitelji povezana sa pomisli na sigurnu budućnost. Istovremeno je sve očiglednije da nam naši najvažniji resursi neće uvijek stajati na raspolaganju. Stogodišnji ekosistemi se danas nalaze u egzistencijalnoj opasnosti. Samim time je i budućnost slijedećih naraštaja na klimavim nogama. Zbog toga je sve važnije prilikom odabira građevinskog materijala voditi računa i o njihovoj ekološkoj podnošljivosti. 

 

Efekt staklenika

Već se milijunima od godina prilikom sagorijevanja fosilne energije oslobađa vezani ugljik u vidu ugljenog oksida. Učinak CO2 na globalno zagrijavanje je dokazan. Što je više gorivih materija potrebno za proizvodnju građevinskog materijala to je i potencijal staklenika veći.

 

Utrošak energije

Proizvodnja građevinskog materijala zahtijeva energiju. Što su procesne temperature veće to je i utrošak energije veći pa i opterećenje za okolinu. Ovo je posebno izraženo u slučajevima kada se za dobivanje energije koriste fosilne gorive materije.

 

Kisela kiša

Sumporni i dušični oksid nastaju kada prilikom sagorijevanja materija koje sadrže sumpor, bez prethodnog filtriranja, dospiju u atmosferu. Takav slučaj imamo kod proizvodnih procesa na jako visokim temperaturama. Ove štetne materije se u kišnici pretvaraju u kiselinu te padaju na zemlju u vidu tzv. "kiselih kiša". Jedna široko rasprostranjena posljedica ovog štetnog djelovanja na okolinu je odumiranje šuma.

 

Sitna prašina u zraku

Povišena koncentracija sitne prašine u zraku je jako često uzročnik alergijskih simptoma, asmatičnih napada te se smatra uzrokom generalnog porasta oboljenja dišnih puteva. Posebno su djeca ta koja osjete posljedice povećane koncentracije. Pojedine studije čak smatraju, da je niska životna dob u urbanim sredinama uzrokovana povećanom koncentracijom sitne prašine.

 

  

 

 

 

Prospektni materijali
Bramac Therm izolacija
Koliko košta Vaš krov?
Želite li znati koliko će Vas koštati pokrov? Na pravom ste mjestu! Sa samo nekoliko podataka možemo Vam izračunati okvirne troškove materijala. Naravno, možete i zatražiti besplatnu i neobavezujuću specifikaciju.
Savršeno zaštićen crijep.

Centrala

Bramac pokrovni sistemi d.o.o

Buzinski prilaz 10

10 010 Zagreb

Hrvatska

Tel: +385 (0) 1 65 94 200

Fax: + 385 (0) 1 65 94 233

e-mail: infohr(at)bmigroup.com

Web: bramac.hr

Za Vas smo dostupni telefonom: od ponedjeljka do petka od 8:00- 16:00 h besplatni info telefon: 0800 0401

Upit preko kontaktnog obrasca