Seite drucken

Zaštita okoliša

Bramac i zaštita okoliša

Svijest o okolišu

Usprkos dugogodišnjoj raspravi o "zaštiti okoliša", onečiščenje zraka, tla i voda štetnim tvarima i dalje se povećava... nasuprot tome, Bramac ne govori, već djeluje. Postoje mnogi primjeri aktivnog djelovanja u zaštiti okoliša:

U logistici

  • Bramacov koncept zbrinjavanja otpada između ostalog predviđa preusmjeravanje transporta cementa s ceste na željezničke tračnice.
  • Bramac je nositelj licence ARA od početka njenog djelovanja, te osigurava ekološko zbrinjavanje i reciklažu štedljivo korištenog materijala za pakiranje.

U komunikaciji

  • Unazad15 godina u Bramacu djeluje „Radna grupa okoliš“, koja provjerava sve projekte tvtrke i  njihovu ekološku prihvatljivost.
  • Svi djelatnici Bramaca se stručno školuju i redovito informiraju o najnovijim aktivnostima zaštite okoliša, a na odgovornim funkcijama  za okoliš i zbrinjavanje otpada u Bramacu rade za visokokvalificirani zaposlenici.

U proizvodnji

  • U proizvodnji crjepova koriste se isključivo sirovine visoke kvalitete – pijesak, vapno i glinica, pečeni u portland cement, kao i voda.
  • Potrebna energija i emisije u proizvodnji znatno su manji u usporedbi sa proizvodnjon drugih pokrovnih materijala: betonski crjepovi velikog formata prema studiji austrijskog Instituta za građevinsku biologiju i ekologiju postižu posebno niske vrijednosti u pogledu korištenja neobnovljivih izvora energije, pojačanja stakleničkog efekta te stvaranja "kiselih kiša".
  • Vlastita postrojenja za recikliranje otpadnih voda u svim tvornicama jamče gotovo 100%-tno ponovno korištenje vode.
  • Proizvodni otpad u koji se odlaže na vlastitim deponijima, smanjio se za 50% u odnosu na 1990. godinu.
Prospektni materijali
Bramac Therm izolacija
Koliko košta Vaš krov?
Želite li znati koliko će Vas koštati pokrov? Na pravom ste mjestu! Sa samo nekoliko podataka možemo Vam izračunati okvirne troškove materijala. Naravno, možete i zatražiti besplatnu i neobavezujuću specifikaciju.
Savršeno zaštićen crijep.

Centrala

Bramac pokrovni sistemi d.o.o

Buzinski prilaz 10

10 010 Zagreb

Hrvatska

Tel: +385 (0) 1 65 94 200

Fax: + 385 (0) 1 65 94 233

e-mail: infohr(at)bmigroup.com

Web: bramac.hr

Za Vas smo dostupni telefonom: od ponedjeljka do petka od 8:00- 16:00 h besplatni info telefon: 0800 0401

Upit preko kontaktnog obrasca